VELKOMMEN TIL FKHAKADEMIET

FKH Akademiet er utviklingsavdelingen i FK Haugesund. FKH Akademiet ble lansert sommeren 2018 i forbindelse med en massiv investering for å styre talentutviklingen i hele regionen.

Gjennom et åpent og lojalt samarbeid med klubbene på Haugalandet og i Sunnhordaland skal FKH Akademiet være en katalysator i utviklingen av klubbmiljøer og bli det sportslige bindeleddet til FKH sitt A-lag i Eliteserien.

Ambisjonen til FKH Akademiet er å skape Norges beste miljø for trener- og spillerutvikling, i sammen med de regionale samarbeidsklubbene. Dette skal sikres gjennom målrettet fokus på tre grunnleggende områder:

KOMPETANSE- OG KUNNSKAPSDELING
FKH har samlet regionens dyktigste og mest talentfulle trenere og spesialister i FKH Akademiet for å skape et dynamisk kunnskapsmiljø, som skal arbeide med å optimalisere selv de minste detaljer i spillerutviklingen.

FKH SAMARBEID videreformidler denne kunnskapen og kompetansen til samarbeidsklubbene, og på den måten vil trener- og spillerutviklingsmiljøet på Haugalandet og Sunnhordaland optimeres gjennom kontinuerlige klubb-besøk, trenerkurs samt digital kunnskapsdeling.

OPTIMALE FASILITETER
FKH Akademiet har tilgang til de nyeste og mest dynamiske IT-verktøyene med mulighet for treningsplanlegging, testing, belastningsregulering, videoanalyse og spillerdeltakelse i utviklingsprosessen.

FKH Team, G16 og FKH 2 har treningsbase i den nyoppførte delen av Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) med adgang til garderober, styrkerom og innendørshall. Rett utenfor døren har de direkte tilgang til 2 nyoppførte kunstgressbaner fra 1. september 2018 samt ytterligere en kunstgressbane fra 2017. Om vinteren har G16 og FKH2 også tilgang til haller med kunstgress til både trening og kamp.

UTDANNING
Det er avgjørende for FKH at spillerne utdanner seg samtidig som de spiller fotball. I FKH Akademiet har vi derfor en grunnleggende ambisjon om at 100 % av våre unge spillere skal gjennomføre videregående utdanning. Vi har derfor et helt sentralt samarbeid med HTG, der FKH Akademiet har treningsbase, som betyr at spillerne har mulighet til å dra dit daglig for å trene både fotball og styrke sammen med FKH Akademiet trenere.

Dette samarbeidet er helt sentralt for å tilrettelegge hverdagen til spillerne, slik at de får de beste mulighetene for suksess både på og av banen. Fra sommeren 2018 er det også inngått en avtale med Haugaland VGS, som muliggjør individuelle opplegg for spillere som ønsker yrkesfaglig utdanning, der de kan trene med sine lagkamerater på HTG.